Blogg

Vardagen med att driva eget

Vardagen med att driva eget

Att driva eget säger många är jobbigt. De menar att man inte får någon fritid, att man måste arbeta dygnet runt och så vidare, men stämmer det verkligen? Det instämmer jag inte i, jag har ett eget företag och känner inte alls att jag har mindre fritid än innan. Tvärtom.

Dagens början

Jag behöver inte gå upp tidigt och ta mig till min arbetsplats utan jag kan börja min arbetsdag i sängen om jag vill. Jag kan äta frukost i lugn och ro och sedan ordna med tvätt, disk och annat som behöver göras.

Arbetet

Jag kan sedan arbeta i det tempo jag känner för. Om jag vill arbeta mycket och kanske få in dubbelt så mycket som jag brukar gör jag det, har jag ont i huvudet eller inte känner mig kry kanske jag gör lite mindre. Jag behöver inte tänka på att sjukanmäla mig och på karensdagar så länge jag fortfarande kan göra något. Om jag blir hungrig kan jag äta när jag vill, måste jag åka och handla gör jag det. En annan fördel är att jag också kan ha tandläkarbesök med mera precis när jag vill. Jag behöver inte ta ledigt för det.

Fritiden

Innan jag startade eget upplevde jag att jag knappt hade någon fritid alls. Jag kom hem från arbetet, pendlade, och sedan var det matlagning, och så sängdags innan jag skulle upp tidigt nästa morgon. Nu slipper jag pendla. Jag kan arbeta hemifrån till största delen och jag behöver inte tänka på att städa och tvätta under helgen som jag alltid fick göra tidigare. Nu har jag möjlighet att arbeta mer och ta en hel dag ledigt när jag vill. Jag kan också ta kvällen ledigt och arbeta in lite nästa dag. När det går en bra serie på tv kan jag se den utan att veta att arbetet kallar tidigt nästa dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *