Att starta eget

Glöm inte återhämtningen!

Glöm inte återhämtningen!

När du jobbar med ditt nystartade företag är det många timmar som går åt till arbete. Ibland går alla timmarna åt. Inte sällan skulle du behöva fler timmar än vad som finns per dygn för att hinna med.

Det här är något som drabbar alla som startar företag och det är nästan omöjligt att komma ifrån att i början blir det mycket jobb. När du får snurr på verksamheten och företaget börjar tjäna pengar blir det bättre.

Hur viktigt det än känns att arbeta hårt tills företaget går bra är det dock ingen bra idé att helt skjuta upp återhämtningen tills den dagen kommer. Oavsett hur mycket du har att göra är det viktigt att förstå att en kort paus för att hämta andan då och då faktiskt förbättrar din totala arbetsprestation, så att du i slutändan får mer gjort än om du bara jobbat på.

Planera i tid

Att detaljplanera långt in i framtiden kan verka omöjligt, men just när det gäller tillfällen att ta en paus är det viktigt att vara förberedd och att planera, så att du har gott om tid på dig att säkerställa att det verkligen blir av.

Sätt dig med dina kompanjoner och andra intressenter och gå igenom vad ni har att göra de kommande månaderna. Det är viktigt att alla inblandade är med på tåget och förstår vikten av återhämtning. Att åka iväg på roliga aktiviteter med sina kollegor har sin charm, men det tenderar att mest bli jobbsnack under sådana övningar.

Verklig återhämtning är någonting annat. Det är tid som var och en tillbringar med sig själv, privata vänner eller familj, utan att arbetet gör sig påmint hela tiden. Se till att alla på företaget får en ledig helg eller några lediga dagar. Med genomtänkt planering kan ni lägga upp ett ledighetsschema, så att alla får chansen till återhämtning samtidigt som ni har nästan full täckning hemma på företaget.

Gör det enkelt!

När du är inne i ett intensivt skede och ska planera ledighet är det viktigt att inte krångla till det i onödan. Planera en resa med tält till ditt favoritfiskeställe, om du gillar att fiska. Hitta en kortvecka på någon bra skidort, om du gillar att åka skidor, boka ett hotellpaket i Stockholm om du vill koppla av i storstaden, eller boka besök på en trevlig nöjespark, om du behöver umgås med familjen.

Vill du inte åka iväg kanske du har privata projekt på hemmaplan som du vill ta tag i. Det kan handla om att åka iväg och fixa med sommarstugan i ett par dagar, eller så kanske du bara vill påta i trädgården, dricka gott vin och grilla, som omväxling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *