Blogg

Skapa ett trevligt fikarum

Skapa ett trevligt fikarum

Att starta företag är en fantastisk upplevelse och i början vill man bara jobba, jobba och jobba, men det kommer en tid efter den initiala euforin när ni behöver koppla av och bara slappa en stund mellan varven.

Det är då ni behöver ett trevligt fikarum.

De flesta kontorslokaler som hyrs ut har någon typ av pausutrymme. Där finns i allmänhet kylskåp och frys, mikrovågsugn, kaffemaskin och kanske ett litet pentry. Oftast finns det också några stolar och bord så att man kan sitta och äta eller dricka en kopp kaffe, men många gånger är saknas den där mysfaktorn, som gör att du riktigt kan slappna av.

Det är dock någonting som oftast är ganska lätt åtgärdat. Med lite ny belysning, andra möbler och kanske några trevliga gardiner går det snabbt och lätt att förvandla även det mest sterila pausutrymme till ett riktigt trevligt fikarum där ni gärna sitter och slår ihjäl tiden mellan varven.

Se över möjligheterna

Börja med att titta vad ni har plats med och vad som måste finnas. Ibland får man tumma lite på bekvämligheten för att det till exempel krävs plats för bord och stolar där ni kan sitta och äta lunch, men om ni har lite yta över finns alla möjligheter att möblera om rejält.

Även om ni inte har plats för så mycket nya möbler finns andra möjligheter. Titta till exempel på vilken sorts belysning ni har och fundera över vad ni kan skaffa istället för att göra rummet trevligare.

Samma sak gäller rummets fönster. Mät upp och leta efter tyg till trevliga gardiner så blir det genast trevligare, även med samma möblering som tidigare.

Lägg till ett soffhörn

Att skapa ett soffhörn med en hörnsoffa och några fåtöljer är något av det bästa ni kan göra för att förhöja upplevelsen av fikarummet. Komplettera med ett rejält soffbord också, så att ni har plats för era tidningar och kaffekoppar, så kommer utrymmet att kunna dubbla som mötesrum när ni vill ha det lite bekvämare.

Glöm inte heller de där små detaljerna, som gör rummet så mycket personligare. Ett par små sidobord, med snygga bordslampor blir pricken över i. Komplettera också gärna med några trevliga ljusstakar på soffbordet och kanske en duk, så har ni snart en fikahörna som ni inte trodde var möjlig innan ni började.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *