Blogg

Kundevent med liten budget

Kundevent med liten budget

När bolaget är nystartat gäller det att sälja. Samtidigt gäller det att hålla nere kostnaderna, så att startkapitalet räcker.

Här tittar vi närmare på olika sätt att skapa bra kundevent, utan att kostnaderna drar iväg.

Konferenshotell – Praktiskt men dyrt

Enklaste sättet är förstås att hyra en lokal på ett konferenshotell. Det har fördelen att all utrustning redan finns på plats och att du enkelt kan beställa förfriskningar och catering.

En nackdel är att det kostar. Har du bara enstaka event är konferenshotell det givna valet, men ska du köra många event är det lätt att pengarna rinner iväg.

Öppna platser inomhus

Om du tänker ordna ett event som är lite mer öppet kan ett alternativ vara att hitta någon öppen plats inomhus som du kan hyra eller låna.

Många köpcentrum upplåter sina ytor till mässor och andra event. Kostnaden varierar med tiden på dygnet, men om det är ett event med inbjudna gäster kan du välja tider med lite folk, då hyrorna är lägre.

Gör det själv

Billigaste alternativet, särkilt om du tänker hålla många event, är ändå att du håller ditt event utomhus på något yta du kan disponera fritt.

Använd parkeringsplatsen eller gräsmattan utanför kontoret. Om du håller ditt event kvällstid eller på helgen är det oftast tomt. Köp några partytält och ett podium och några fällbara bänkset online, så har du allt du behöver för att klara av ditt event även vid sämre väder.

Presentationen är upp till dig, men det gäller oavsett var du väljer att hålla ditt event.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *