Blogg

Vad behövs för att starta eget företag?

Vad behövs för att starta eget företag?

Att starta eget företag kan låta som en kul idé, och det är det! Men för att företaget ska få en smidig start finns det vissa saker som man bör tänka på. Något som framförallt är bra att veta om är att om du vill ansöka om ett företagslån – vilket för många är avgörande för att man ens ska kunna starta företaget och dra igång idén – så krävs det i de flesta lite mer av dig än att du går till banken och presenterar din idé.

Affärsplan

Något av det viktigaste när du ska starta eget är att ha en tydlig affärsplan. Har du en idé om en produkt eller tjänst som du vill sälja är det såklart ett steg på vägen. Däremot krävs det djupare planering och analys än så, det i form av en affärsplan. Vet du inte hur man gör en affärsplan finns det mängder av inspiration att ta del av från olika guider, mallar och sidor online.

Tid

För att företaget ska gå runt behöver du lägga ner hela ditt hjärta. I början behövs mer än 40 timmar/vecka. Under det första året kan du behöva räkna med att inte kunna hänga med vänner eller familj lika mycket, samt att du förmodligen inte kommer tjäna så mycket. Tid är även något som krävs då du vill ansöka om ett företagslån och fixa allt det praktiska hos banken. Precis som att det kan ta både tid och energi när du ska laga mat på din stekhäll i trädgården krävs det att du lägger ner tid, energi och ansträngning för företaget!

Disciplin

När du startar eget företag kommer du att vara din egen chef. Då krävs det att du har disciplin att göra både de roliga och tråkiga grejerna som behöver göras, det vill säga även det som tar tid. Du kan heller inte räkna med att saker löser sig självt, utan här hänger det på dig. Viktigt är dock också att du kommer ihåg att ha roligt på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *