Blogg

Hur du får ett starkt arbetsteam

Hur du får ett starkt arbetsteam

Har du ett eget företag som har gått så pass bra så att du har kunnat anställa personal? Grattis – det är inte alla som lyckas med det. Men bara för att du har anställt ett par eller flera personer så är inte allting klappat och klart. Utan för att de anställda ska må bra och ha kul på jobbet behöver du som chef ta initiativ till aktiviteter och händelser som stärker arbetsgruppen.

Gör något som inte är jobbrelaterad

För att få en stark arbetsgrupp gäller det att de inblandade känner varandra – både inom och utanför jobbet. Att lära känna varandra utanför jobbet kan vara svårt. Men genom att tillsammans göra en aktivitet som inte är relaterad till jobb kan ni stärka bandet mellan er. Ni kan exempelvis åka på en matlagningskonferens. Det kan ni hitta genom att exempelvis googla på laga mat företag.

Ha informella avstämningar

Att prata med varandra om vardagliga saker kan stärka en arbetsgrupp, det framförallt då det kan leda till att man förstår varandra bättre. Att då och då ha informella avstämningar där ni pratar om vad som ska hända i helgen, vad folk ska göra när de kommer hem eller något annat kan stärka arbetsgruppen som kan leda till ett bättre jobb.

Ha roligt

Det är också viktigt att dina anställda skrattar tillsammans. Spendera lite tid under eftermiddagen på fredagarna till att spela spel, uppmärksamma varandra och njuta av livet tillsammans. Jobbet är inte alltid jättekul så då är det viktigt att ha något att se fram emot. Att ha roligt ihop kommer också garanterat att stärka er arbetsanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *