Blogg

Hur kan man göra sitt företag mer miljövänligt?

Hur kan man göra sitt företag mer miljövänligt?

Klimatkrisen har inneburit att många företag har behövt tänka om rejält när det kommer till produktion, hantering, kundservice och även inköp. Utöver detta har nya lagar och förordningar satt press på större företag som släpper ut väldigt mycket gifter och koldioxid, då framförallt vad gäller transport- och fordonsmarknaden.

Men varje enskilt företag, oavsett storlek bär också på ett stort ansvar att förändra sitt synsätt och göra justeringar för att minska sin klimatpåverkan. Beroende på hur ditt företag är uppbyggt så har du flera olika möjligheter. Men här kommer några förslag på saker som du kan förändra för att göra just ditt företag mer miljövänligt!

Uppgradera till elbilar

Om ditt företag använder sig av fordon för att utföra vardagliga bestyr eller dina anställda har tillgång till en företagsbil så är ett steg som du kan göra att uppgradera till elbil från riddermark. Just transportsektorn är en stor riskgrupp i Sverige och därmed en viktig punkt som du kan ha i åtanke om du vill få ett mer grönt företag.

Uppmuntra också dina anställda att färdas till jobbet med hjälp av kollektivtrafik eller cykel, istället för att ta bilen. Kanske anordna en tävling om vem som kan dra ner på sitt klimatavtryck allra mest eller ge en bonus för de som använder sig av ett grönt färdsätt när möjligt.

Satsa på att källsortera

Utöver detta så är det viktigt att alla anställda har bra möjligheter till att sortera på jobbet. Detta är en punkt som många företag glömmer bort och gör faktiskt stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *