Blogg

Kom igång snabbt och arbeta effektivt från början

Kom igång snabbt och arbeta effektivt från början

När du precis startat företag är det lockande att försöka hålla igen på alla kostnader. I många fall är det helt nödvändigt, eftersom du helt enkelt har begränsat kapital och behöver intäkter innan du kan dra på dig en massa kostnader.

Samtidigt finns det vissa kostnader som är svåra att undvika om du vill kunna arbeta effektivt. Bra och väl fungerande arbetsredskap är en sådan kostnad, som du helt enkelt måste stå ut med redan från början om du ska kunna komma någonstans alls med ditt företagande.

Riktiga lokaler är en annan kostnad som kan vara värd att ta. Många drar sig dock för detta, i synnerhet om verksamheten går att sköta enbart med dator och telefon. Det kan vara lockande att försöka ta genvägar men det är sånt som kan straffa sig i längden eftersom det försämrar dina möjligheter att jobba effektivt.

Jobba hemma, på café eller i offentliga lokaler

Att jobba hemifrån är för många ett lockande alternativ. Det kostar ingenting extra och du sparar restid och för vissa kan det fungera alldeles utmärkt, men det är inte utan problem.

Det kan bli svårt att skilja mellan arbete och fritid när du hela tiden är på din arbetsplats. Omvänt så kan det tidvis bli svårt att fokusera på arbetet med alla distraktioner som finns hemma. Har du familj är hemarbete nästan ogörligt om du inte har ett separat arbetsrum och även då kan det bli besvärligt.

Att arbeta på caféer eller offentliga lokaler som bibliotek kan också vara lockande, men medför samma problem som att jobba hemma, med tillägget att du riskerar att hela tiden bli störd av andra människor som insisterar på att befinna sig på samma plats som du.

Kom igång direkt med flexibla kontorslösningar

Bästa alternativet, många gånger, är att bita i det sura äpplet direkt och hyra ett kontor. Det måste dock inte innebära att du binder dig för flera år framöver och att du behöver lägga en massa tid och pengar på att ställa i ordning dina lokaler.

Det finns flexibla lösningar för att hyra kontor i Stockholm och andra större städer, där du snabbt och enkelt får tillgång till ett färdigmöblerat, privat kontor, i en storlek du själv väljer och med tillgång till all upptänklig service redan från början.

Att använda sig av moderna, flexibla kontorshotell kostar visserligen lite mer, men det är pengar du snabbt tjänar in genom att du inte behöver lägga en minut extra på att tänka på dina lokaler. Kontoret finns där, färdigmöblerat och redo att tas i bruk, redan samma dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *