Blogg

Viktiga tips till entreprenörer

Viktiga tips till entreprenörer

Tips 1. Ha en genomarbetad affärsplan – Planering spelar en avgörande roll i affärssammanhang och därför måste man ha en rejäl affärsplan där man definierar sina kunskaper och svagheter, verksamhetens utbud och erbjudanden, hur konkurrensen ser ut på marknadsplatsen och hur du levererar värde till dina kunder. Tänk på vad som kan gå fel och planera för hur du kan hantera de situationerna. Vad händer om kunder betalar dig en månad för sent? Vad händer om det dyker upp en ny konkurrent med ett billigare pris? Vad sker om din viktigaste leverantör går i konkurs?

Tips 2. Var sparsam – Ni kanske inte behöver ha en köksö i fikarummet med barstolar i rotting eller äta lunch ute på restaurang så ofta. Investera hellre i en riskokare från OBH Nordica! Det är viktigt att vara beredd på oförutsedda utgifter, vilket innebär att man behöver ha ett solitt sparkonto till företaget.

Tips 3. Var inte rädd att be om hjälp – Ha en mentor och rådgivare med relevant erfarenhet och en villighet att dedikera tid och energi åt att hjälpa dig och ditt företag att växa. Ta för vana att be människor om hjälp! Människor älskar faktiskt att stå till tjänst och vara hjälpsamma, vilket är lätt att glömma bort. Det värsta du kan få är ett nej, men uppsidan är desto större.

Tips 4. Smart marknadsföring med liten budget – Spendera inte för mycket på marknadsföring utan fokusera hellre på att bygga ett team som delar din vision. Betala löner som skapar lojalitet och uppskattning i ditt team eftersom du vinner stort på det i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *