Startups

Vad är en startup?

Vad är en startup?

I dag talas det en hel del om så kallade startups men vad är det egentligen? Är det bara att starta ett företag eller hur fungerar det?

Startups finns för att prova på

Man kan generellt sett säga att en startup är till för att prova ett företagskoncept. Det handlar om att en eller ett par personer startar upp ett företag för att se om konceptet fungerar eller inte. Det gäller att se om idéerna fungerar, om produkterna eller tjänsterna säljer och så vidare. Om det inte finns ett intresse för företaget ute på marknaden finns det inte mycket vits att fortsätta driva frågan.

Anställda

När man skapar en startup är det ofta inte speciellt många som är anställda, i alla fall inte till en början men så är det ofta med nystartade företag. Anställda är sådant företaget skaffar efterhand i takt med att de behövs. Ofta är antalet anställda som maximalt 50 stycken i en startup och även det kan låta mycket men ibland krävs det att man satsar lite extra för att se om det eventuella företaget kommer att hålla i längden.

Hur startar man företaget?

En startup startas precis som ett vanligt företag. Det är ofta en person eller flera delägare som står för finansieringen i början och även för det kapital som krävs. Ibland kan det också behöva finans en utomstående part om det krävs ett större kapital. Om startupen däremot inte har så stora utgifter kan det däremot vara mer fördelaktigt att inte ta in utomstående. Små utgifter kan vara bättre att ta på faktura. På så sätt behöver man som delägare inte känna att man står i skuld till någon och man behöver inte heller oroa sig för höga räntor och annat som kan tillkomma om man till exempel tvingas ta lån eller liknande för startupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *