Startups

Gå till jobbet trots att du jobbar hemifrån

Gå till jobbet trots att du jobbar hemifrån

Att driva eget företag innebär ofta att du jobbar hemifrån. Då kan det lätt bli att du sitter där i soffan med datorn i knät. Känns det verkligen som att du jobbar när du har på dig en mjuk hoodie och ett par mjuka byxor? Det är klart att det kan kännas som att du jobbar var du än sitter eller vad du än har på dig.

Men i nio av tio fall är det inte samma känsla att sitta och jobba hemma i soffan som att sitta och jobba på ett kontor. Dock är det inte omöjligt att få till den känslan av produktivitet och arbete även hemifrån. Det gäller bara att du gör samma saker som du skulle gå till ett kontor och jobba.

Förbered som vanligt

Om du hade jobbat på ett kontor hade du säkerligen suttit vid ett skrivbord med andra kläder på dig än de du har hemma. Du hade kanske haft en fin skjorta och ett par sköna skalbyxor – inte en sliten t-shirt och dina gamla träningsbyxor. Dessutom hade du inte suttit i sängen och haft datorn på magen. Dator hade stått på ett bord – vilket den ska göra även om du jobbar hemma.

Brukar du gå eller cykla till jobbet kan du ta dig tiden till att gå ut och gå eller cykla innan du sätter dig och jobbar. Det gör att du förbereder dig precis som om du hade jobbat på ett kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *