Blogg

Starta upp en webbshop

Starta upp en webbshop

Känslan av att driva ett eget företag och kunna kontrollera sina egna jobbtimmar är väldigt lockande för många och du behöver inte drömma stort för att faktiskt lyckas med ditt företag. Det krävs inte alltid heller ett stort startkapital eller gedigen planering för att lanseringen ska bli bra. Allt som krävs är motivation från din sida och en bra ide.

Någonting som idag är särskilt vanligt är att starta upp en egen webbshop som Buyers Club. Du kan själv bestämma vad du ska sälja, vilket typ av utbud du ska starta med och således vilket pris allting ska säljas för. Med tjänster som Shopify kan du snabbt och enkelt starta upp en egen handel och designa din egen hemsida. Men du kan också börja i en mindre skala och använda dig av Etsy eller Tradera. Detta passar också särskilt bra för dig som vill sälja ditt egna hantverk. Så hur startar man upp en bra webbshop?

Planera din lansering

Med en bra ide kommer du långt, men det krävs iallafall en viss planering för att du ska kunna starta med flaggan i topp och för att det inte ska bli alltför överväldigande i början. Innan du börjar komma in i rutinen och du vet hur din omsättning ser ut, kommer du att behöva fixa det mesta på egen hand. Saker som att kommunicera med dina kunder, ge köpförslag, packa varor och skicka försändelser tar ofta mer tid än man tror. Dessutom måste du säkerställa att du beställer hem rätt mängd och att du har ett lager hemma.

Design av hemsidan 

Sedan kommer vi till designen på din hemsida. Har du rätt kunskaper som krävs eller behöver du anställa någon som kan designa den åt dig? Fundera lite extra på vilken text som ska inkluderas och att du har bra produktbilder. Lycka till med lanseringen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *