Startups

Startup med liten budget

Startup med liten budget

Alla drömmer väl om att dra igång sitt företag storslaget, med buller och bång och till synes oändliga resurser.

Har du en bra affärsplan och rätt finansiärer är det förstås fullt möjligt, men det blir inte alltid som man vill och ibland är budgeten för en startup begränsad eller rent av knaper.

Då gäller det att tänka till och vara kreativ när det gäller att spara pengar utan att det går ut över bolagets verksamhet. Ni behöver ju trots allt göra någonting om företaget ska lyckas och att spara på allt går inte, men med några enkla knep går det att dra ned företagets initiala kostnader ordentligt på ett sätt som gör att det inte alls blir sämre och tråkigare utan kanske till och med roligare att gå till jobbet varje dag.

Köp begagnat

Nästan allt finns att köpa begagnat. Du kan hitta begagnade kontorsmöbler billigt, ja ibland till och med gratis. Annan kontorsutrustning går också att köpa billigt. Kaffebryggare, mikrovågsugnar, fikamöbler och porslin är typiska saker som det är lätt att lägga en förmögenhet på, samtidigt som det är fullt möjligt och till och med enkelt, att köpa dem för en spottstyver.

Det går också att göra verkliga kap när det gäller elektronisk utrustning. Både datorer och mobiltelefoner i alldeles utmärkt skick går att köpa på annons- och begagnatsajter på nätet, till mycket låga priser.

Ni behöver inte ens nöja er med speciellt gamla grejer. Ofta finns samma datorer som säljs nya att köpa begagnade till rena vrakpriser, med bara några månaders användning på nacken. Ni kommer inte att kunna få det allra senaste, men även det näst senaste är bra nog för de flesta syften.

Skippa kontoret

En stor kostnad för många företag, inte minst startups, är lokalhyra. Lösningen är lika enkel som uppenbar: Skippa kontoret.

Skaffa ingen dyr lokal som kostar pengar varje månad. Arbeta hemifrån om ni kan och använd något lokalt, trevligt café för möten.

Om det kniper finns flexibla lösningar som är mycket billigare än eget kontor. Skaffa ett abonnemang hos ett modernt kontorshotell i Stockholm, så får ni tillgång till ljusa och trevliga lokaler, med all modern utrustning, till en spottstyver av priset för eget kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *