Ordna gemensamma aktiviteter i företaget

 

Att driva ett företag kräver att man har god disciplin och ordning på papper och liknande. Dock finns det fler saker som man absolut behöver ta hänsyn till. Finns det anställda är det en balansgång av att respektera deras privatliv och samtidigt låta det bli lite personligt på arbetsplatsen. Respektera att alla människor är väldigt olika och ta det därifrån.

 

Bjud ändå in till gemensamma aktiviteter ibland. Att laga mat tillsammans och bara umgås i avslappnade former räcker gott och väl. Införskaffa en riskokare på nätet så kan medarbetarna bara fokusera på att göra en god gryta tillsammans. Bjud på något gott att dricka, starta en trevlig musik och försök att göra tillfället väldigt avslappnat.

 

När man sedan sitter ner för att äta mat kan det vara bra att i förväg ha förberett några samtalsämnen för att det ska flyta på så bra som möjligt. Som chef och ansvarig har behöver man ha fokus på att alla ska känna sig involverade på sitt eget sätt. Det finns personer som mer än gärna pratar väldigt mycket och andra som är mer tillbakadragen och är nöjd med att bara sitta med och lyssna. Efter middagen går det att ägna sig åt lite lekar för att locka fram skratt och härliga minnen tillsammans. Antingen planerar man allt själv eller så tar man hjälp av medarbetarna där de kan få komma med förslag. Många lekar kräver väldigt lite utrustning men är väldigt rolig och kan tända tävlingsinstinkten hos de flesta människor.