Om du inte testar får du inte veta

Har du en idé eller något du gör på fritiden som du gärna hade velat jobba med på heltid? Då är de bara att du satsar. För om du aldrig testar så kommer du att gå hela livet och undra hur det skulle ha varit att jobba med den där drömmen du hade. Men det är kanske ändå inte bara så lätt som att satsa och så kommer allting gå bra. Utan du kan behöva lite stöttning och testa dig fram för att kunna komma igång.

Ett steg på vägen

Känner du dig inte helt redo att gå över till att jobba med ditt egna företag på heltid kan du testa att frilansa. Det finns flera bra hemsidor som du kan skapa och skicka fakturor genom så att du får betalt för det jobb du har gjort. Skapar du ett eget bolag kan du till och med göra fakturor själv.
Med ett eget bolag eller om du jobbar som frilansare bör du dock komma ihåg att bolagets ekonomi är din ekonomi. Ditt organisationsnummer är ditt personnummer – men det kan vara en bra start som får dig att våga starta ett företag.

Med ett bolag får du även testa på hur det är att ha ett företag och om affärerna går bra kan du ta steget att starta företag. Det kan verka läskigt att exempelvis sluta jobba som anställd för att satsa på ditt egna. Men om du aldrig testar kommer du aldrig att få veta om det hade gått eller inte.