Bra möjligheter till rast

Ge dig och dina anställda en bra möjlighet att ha en avslappnad och skön rast. Inred köket med produkter från https://www.kitchentime.se/. Kaffekoppar, lite tallrikar och bestick. Det ska vara lämpligt och enkelt att slappna av och äta medhavd mat om man så vill. Hitta vackra alternativ och fråga dina anställda om det är något speciellt de önskar att ha till köket. De ska inte själv behöva köpa in produkter, utan som arbetsgivare är det en liten kostnad för och visa sin uppskattning.

 

Rastplatsen ska dessutom kännas lugn och trevlig. En mjuk och skön soffa där det går att sjunka ner och bara ta det lugnt en stund tillsammans med ett köksbord och stolar där det går att äta mat om man vill. Det är viktigt vid rast och lunch att komma bort från sin arbetsplats en stund. Sitter man kvar exempelvis framför sin dator blir det svårt och slappna av och vila hjärnan en stund.

 

Ett sätt för att samla medarbetarna kan vara att bjuda på frukost till varje förmiddagsfika. Förutom att medarbetarna då får en behövlig rast så blir det också en social samvaro. Det finns möjlighet att stämma av så att alla mår bra och prata om den kommande arbetsdagen. Kanske någon har för mycket och göra så arbete behöver fördelas ut på andra. Små saker som att bjuda på frukost och frukt som arbetsgivare kan ge en känsla av att vara extra viktig och betydelsefull för företaget.